Lidská bytost nebo-li člověk, se skládá z mnoha úrovní. Jednou z nich je duše – naše duchovní úroveň. Někteří věří, že když člověk zemře, jeho duše se od fyzické schránky oddělí a někam putuje. Pokud někdo na duše nevěří, začne o nich přemýšlet především ve chvíli, kdy mu někdo zemře.

Ve své praxi se téměř denně setkávám s dušemi, které se u mých klientů vyskytují, ať přímo v nich samotných, nebo v jejich okolí, domovech, práci a podobně. Tyto duše jsou běžně kolem nás, ale mohou být přivtělené přímo na naší duši. A nemyslím tím naši vlastní duši. Jsou to jiné duše, připnuté na naši duši a v podstatě parazitují na našem fyzickém těle. Duši nazýváme také „entitou“ – samostatnou duchovní bytostí. Entitám/duším, které na nás parazitují a obvykle nás negativně v našem životě ovlivňují, ať už to s námi myslí dobře, nebo nám záměrně škodí, říkáme také „diskarnáti“.

Entity můžeme rozdělit do hlavních skupin, na přivtělené, zbloudilé nebo uvíznuté a tzv. příkazové.

Tyto duše nás velmi výrazně ovlivňují a obvykle nám způsobují nemalé komplikace, problémy v osobním i profesním životě. Samozřejmě mohou být příčinou zdravotních potíží, závislostí, fobií, strachů a bloků. Jak se mezi nás a přímo na nás dostanou? Způsobů a důvodů je mnoho. Zemře-li člověk, ne vždy si jeho duše uvědomuje, že vlastně opustila svou fyzickou schránku. Nejčastěji se to stává při náhlých, násilných úmrtích, sebevražd nebo u lidí, kteří nechtějí ještě odejít. Stejně tak to může způsobit například potřeba dluhu, dohody, slibu nebo se nechce oddělit od blízké osoby, místa, nebo ji pozůstalá blízká bytost nechce propustit.
Tato duše pak uvízne, a buď se toulá v jakémsi prostoru – říkáme mu bardo – nebo se přímo „připne“ na nejbližší možnou osobu. Obvykle se snadno připnou na lidi psychicky slabší a labilnější, jelikož jsou nejpřístupnější. 

Jakmile se takovéto duše objevují v našem okolí, nebo jsou tedy přímo naší součástí, začnou nás velmi výrazně ovlivňovat. Někdo může vnímat přítomnost duše tak, že se mu projevuje skrze hmotné věci, například shazuje obrázky, hýbe s věcmi a podobně. Někdo je dokonce jasně vidí, ale ne vždy jsme schopni je takto vnímat.
Tyto duše jsou nesvobodné a jsou stále ve vědomí ega posledního pozemského života. Odčerpávají naši životní sílu, protože by bez ní nemohly existovat, což navozuje neustálý pocit vyčerpání, nedostatku sil, někdy se nám nechce ani hýbat, chodit, často se tedy mohou projevit skrze vyčerpání organismu a na pohybu. Znamená to, že dýcháme za sebe a tyto duše. Mohou nastat i dýchací potíáže. Sídlit na nás může jedna duše, nebo více. Stejně tak kolem nás – doma, v práci, na chatě…
Tyto duše mohou mnohdy způsobit značné psychické výkyvy a nervové problémy, mohou nás dovést až ke schizofrenickým projevům.
Dále nám brání v jasném rozhodování, oslabují naše spodní orgány, zatěžují páteř, škodí našemu zažívání, ovlivňují psychický i zdravotní stav. Stejně tak nám mohou velmi nepříznivě zasahovat do osobních a partnerských vztahů, do pracovních oblastí atd.
Je-li například v partnerství na každém z partnerů dohromady dalších pět přivtělených duší, tento vztah je pak ovlivňován sedmi vůlemi. Do vztahu tedy zasahuje sedm různých entit. My dva a těchto pět přivtělených duší.
Často pak děláme nebo říkáme něco, nad čím se pak pozastavujeme a říkáme si: „Proč jsem to či ono udělal nebo řekl? Vždyť to jsem vůbec nechtěl.“
Stejně tak se mohou problémy i nemoci těchto duší, ať zdravotní či psychické, otisknout do hostitele, na kterém se nachází.

 

Duše může být buď svobodná, nebo nesvobodná, můžeme je popsat například takto:

SVOBODNÉ DUŠE

Duše, které automaticky odcházejí „domů do světla“. Tyto duše nám mohou být v životě velmi dobrými pomocníky a rádci, připojují se k našim strážným andělům a pomáhají nám tak, jak si přejeme a potřebujeme. Není zde vliv toho, zda to s námi myslí dobře.

NESVOBODNÉ DUŠE

Duše uvíznuté, zbloudilé – objevují se na různých místech, v různých objektech, mohou se vázat k místu, domu, lidem tam žijícím, mohou zde bloudit z různých důvodů. Mohou se také přesunovat. Tyto duše také mohou být mnoho stovek i tisíce let takto uvězněné. Jde i o zabydlená místa, kde před vybudováním civilizace a domů probíhaly různé boje, války, a třeba na těchto místech v té době žádné budovy nebyly. Jsou přímo samotné vesnice a části měst, kde se tyto duše nacházejí a mnohdy je možné pod stavbami nalézt i jejich pozůstatky. Pak jde samozřejmě také o hřbitovy, nemocnice, místa, kde jsou běžná úmrtí. Z těchto důvodů se mnohdy nedaří určité prostory pronajmout, nebo na nich postavit domy. V tomto případě i v mé praxi občas pracuji s různými staviteli a realitními makléři.
Toto místo pak očistím, duše osvobodím, místo posvětím a mnohdy se dějí zázraky, najednou je vše průchodné.

Duše přivtělené
Duše, které se připojí k duši lidské bytosti, může jich být několik. Často to bývají naši zemřelí blízcí, ale není to pravidlem, mohou také přijít s námi i z minulosti, mohou se tedy s námi dokonce i narodit. Zvláště tyto duše nám velmi ohrožují partnerské vztahy, počínaje vztahy s našimi rodiči. Může jít i o duši, která uvízne při potratu.
Nebývá ovšem zvykem, že je duše v plodu od počátku oplodnění, často do fyzického těla (plodu) vstoupí až v devátém měsíci. V době těhotenství a ještě nějakou dobu před otěhotněním, se pohybuje jako svobodná duše ve velmi těsné blízkosti maminky i tatínka, takže už se „zapisuje“ do svého nového současného pozemského života. Proto je velice důležité, abychom se ještě k nenarozenému dítěti chovali s láskou a komunikovali s ním.
Také se může stát, že se duše až teprve v tomto období rozhodne o svém pohlaví.

Duše zbloudilé
Duše, které uvíznou v prostoru. Může to být na pozemku, v domě, v určitém prostoru kolem nás. Samozřejmě místa, kde nejvíce lidé umírají. Mohou uvíznout na daném místě a tam bloudit, nebo se kolem někoho z nás začne pohybovat a hledá pomoc.

Duše příkazové
Tyto duše bývají zajaté tzv. „dušemi temnými“, které je zajmou a posléze je posílají k lidským bytostem, aby jim škodily. Jde zejména o lidi, kteří mají své světlé duchovní poslání. Někdy jich vyšlou i více, což může člověka vážně ohrozit na jeho bezpečí a životě. Obvykle s tím, ke komu jsou vyslané, nemají žádné úzké vazby. Tyto příkazové duše mají za úkol lidem škodit, bránit jim v osobním rozvoji a v plnění duchovního životního poslání.

Duše temné a démonické
Jedná se zlé duše ze své podstaty, které obvykle do světla nemohou ani nepatří. Na odvedení temných duší je potřeba odborník, který má „povolení“ s nimi pracovat a odvádět je. Není to každý, kdo s dušemi běžně pracuje a odvádí je. Například já nemám svolení s těmito dušemi pracovat, ani se mi neohlásí. pak doporučuji kolegyni, která to dobře zvládne. Démonické duše by měl osvobozovat posvěcený exorcista, to už je zcela jiná úroveň celkové cesty osvobození.

 

Co tedy dělat, abychom zjistili, zda se takováto duše v nás nebo kolem nás pohybuje, jak ji i sebe osvobodit?


Určitě můžete mít názor, nebo se setkát s názorem, že není správné duše odvádět, protože mají důvod zde být a my bychom tímto šli proti jejich vůli a odvedli je náslině.
Pokud někdo skutečně pracuje s dušemi a jejich osvobozením, ví, že duše, které zde jsou, protože si potřebují něco vyřešit, nebývají nesvobodné a zbloudilé. Tyto duše mají svůj plán, jsou si vědomy toho, kde a jak se nacházejí a poté, co si splní to, proč zde zůstávají, bývají schopny odejít domů do Světla samy. Mohou samozřejmě nakonec také uvíznout a stát se nesvobodnými. My odvádíme pouze ty duše, které nám to dovolí. Ono to totiž není tak snadné, jak se zdá, člověk, který takto pracuje, musí ctít a znát určitá pravidla. A jedním z nich je se s duší domluvit o tom, zda může být odvedena nebo ne. Není to tak, že odvádíme duši proti její svobodné vůli zde pobýt. Je to téma velmi rozmanité a je potřeba o něm něco vědět, než začneme soudit a rozhodovat, zda je to či ono správné nebo ne. Vždy je to o samotném člověku, jeho přístupu a znalostech. Teprve potom je toto bezpečné. Proto také na toto téma dělám školičku. Každý rozumný člověk ví, že jakákoliv komunikace s druhým břehem, musí vyžadovat svá pravidla.

Především je potřeba si uvědomit, že tyto duše potřebují pomoci, samy se totiž nedokážou z tohoto stavu osvobodit. Existují různí pomocníci – někteří psychologové, terapeuti, kteří se touto problematikou zabývají, mohou tyto duše odvést a pracovat s nimi. Dokonce děti ve velmi nízkém věku tyto duše čistě a zřetelně vnímají a komunikují s nimi.
Duším lze pomoci, samozřejmě s respektem a dodržováním zásad pro ochranu a bezpečí všech zúčastněných lidských i duchovních bytostí. Můžeme je osvobodit, zbavit těchto pout, odvést je „domů do Světla“. Po jejich odvedení se stávají dušemi svobodnými, zpět už se v těchto podobách nevracejí, nebo se stanou zmíněnými pomocníky a rádci spolu se strážnými anděly.  Mohou se rozhodnout se připravit na další inkarnaci. 

Ne všechny potíže, které zažíváme, jsou důsledkem přítomností cizích entit. Mohou jimi být z velké části ovlivněny, ale vždy je potřeba se osobně rozvíjet a pracovat na sobě a tím zkvalitnit i svůj život. Osvobozením duší se náš život z ničeho nic stoprocentně nepromění. Všechno se vším souvisí, a proto je potřeba pracovat celistvě.
Ovšem je docela možné, že osvobozením duší nesvobodných a očištěním naší vlastní duše, může mnoho potíží výrazně zmizet, nebo se zlepšit.

O duších, jejich plánech a poutích existuje mnoho krásných publikací a knih. Pokud Vás toto téma zaujalo, jistě najdete ty správné zdroje a informace.

 

Vaše malé dítě vzdoruje, je neklidné, pláče a nespí?

A ještě takový malý detail. Velmi často se setkávám s klienty, které trápí neklid a vzdor jejich maličkých dětí. Příčin samozřejmě může být více, ale je pravděpodobné, že nový človíček se narodí, ale jeho duše tu na zemi v pozemském těle být nechce. Adaptuje se tedy na méně jak 50 procent. Setkávám se s adaptací i 20 procent, což je velmi málo. Takové dítě stále pláče, velmi špatně spí, vzdoruje, vzteká se, vše odmítá, podvědomě si ubližuje a dělá v podstatě vše pro to, aby zde v pozemském životě nebylo. Cesta pomoci je jednoduchá. U těchto dětí pomocí kyvadla, anděla převozníka a jejich andělů, duši adaptujeme do tohoto současného života a přijetí tohoto života i úkolů jejich duše. Děti se potom výrazně zklidní a uvolní. Odpočinou si jak děti, tak rodiče. Samozřejmě ale platí i to, že důsledkem jejich neklidu může být a bývá také energie a atmosféra rodiny, domova, vazby mezi rodiči a jejich vzájemné úkoly.
Zde vždy doporučuji očistit a zkontrolovat dítě, rodiče i domov.

 

Jak pracuji, nebo jak možnost, jak toto vše uvést do harmonie, najdete ZDE :-)

 

S láskou Hanka